Hälsa och friskvård!

Inom FixALot har vi flera tjänster som inriktar sig på hundens fysiska välbefinnande och styrka. Med sikte på att erbjuda en helhet för hundarna har vi ett antal samarbetspartners.

Tillsammans erbjuder vi bl a Vattentrask och vibrationsplatta för att bygga styrka hos friska hundar samt rehab. Hundarna kan vaccineras på dagis och vi håller reda på när det är dags.  Dagishundar får två gratis 4-leg check med analyser av en hundfysioterapeut. Veterinären kan hjälpa till med andra eventuella problem även på kvällstid.

Även du kan få behandling. Dessutom kan vår fotograf föreviga både dig och hunden.

Tillsammans för hundens hälsa

Friskvård för din hund och dig – samtidigt

När du bokar tid för friskvård för dig och din hund/dina hundar så finns det vattentrask & vibrationsplatta för hunden. Dessutom massage och cirkulationsträning för dig!

På FixALot friskvård samarbetar vi med Mjuka Tassen Rehab kring Vattentrask. Metoden bygger muskler, ger kondition och uthållighet samt påverkar även vikten. Vår utrustning fr Vattentrask har incline och jet-stream vilket ger möjlighet att anpassa träningsnivån till hundens situation. Eftersom den har ingång/utgång på båda kortsidorna så är det lättare för hundarna att ta sig i och ur.

Samtidigt som hunden kopplar av på vibrationsplattan kan du sitta i en skön stol med massagedyn som masserar rygg och nacke. Det finns möjlighet att få cirkulationsträning i benen genom stimulans under fotsulorna. Du kan även doppa händerna i ett varmt paraffinbad som ökar blodcirkulationen, hindrar smärta vid artrit och reumatism och mjukar upp torra händer.

Mjuka Tassen

Behöver din hund REHAB samarbetar vi med Mjuka Tassen som drivs av Kerstin Anderberg. Kerstin har en gedigen kompetens som djursjukvårdare, hundfysioterapeut, certifierad laserterapeut, hundhälsoterapeut och diplomerad hundmassör.

Samarbetet med Mjuka Tassen innebär att våra dagishundar har möjlighet att besöka kliniken en gång per år för en gratis 4-leg check! 

4-leg check kombinerat med en fysisk genomgång är ett jättebra sätt att hitta smärta/problem hos hunden och åtgärda det. Kan man förebygga problem underlättar det givetvis hundens vistelse på dagiset och umgänget med de andra hundarna. 

Veterinär Isabelle Wasmuth

Samarbetet med veterinär Isabelle Wasmuth i Gårdslöten ger våra kunder olika möjligheter.

Bl a ombesörjer vi att ”våra” hundar kan bli vaccinerade av Isabelle på dagis, under dagtid.  Det är praktiskt och uppskattat av ägarna.

Isabelle finns naturligtvis tillgänglig för alla dagishundar och ägare för konsultation av olika slag även under andra tider. 

Fotograf Jenny Thörnberg

Vi samarbetar med vår fotograf Jenny Thörnberg som har en ateljé i samma byggnad som Vattentrasket. Jenny är titulerad Mästare i fotografyrket och har fått Mästarbrev av Sveriges Hantverksråd. 

Hon tar mycket uppskattade bilder av både djur och människor. 

Plötsligt en dag i vårt samarbete

Så här kan det gå när vi får ”feeling”