Kurser som ökar träningsglädjen

 


Treibballkurs (Bollvallning) 650 kr

Detta är en sport som än så länge är inofficiell i Sverige men är ganska utbredd i Tyskland. Det är ett utmärkt sätt att träna Din hund på. I samarbete med Dig ska hunden ``valla´´ alltså flytta ett visst antal stora bollar in i ett mål där Du står. Hunden flyttar på bollarna genom att putta på dom med nos och kropp. Bollarna ska tas i en speciell ordning och får inte hamna utanför planen. Bollarna är av gummi och 65 cm stora. Alla hundar och förare kan gå denna kurs.

Varje tillfälle är på 1 timme, förutom det första som är 1,5 timme fördelat på 4 tillfällen.


Kursstart:

Kursdatum:


Freestyle grundkurs 650 kr

Freestyle innebär att man som ett ekipage tillsammans utför ett fritt utformat lydnadsprogram till musik. Man får själv välja musik, vilka konster och tricks (undantag klass 1 och 2 där några obligatoriska moment ingår) hunden ska utföra, samt koreografera programmet. I hästvärlden finns det en motsvarighet som heter kür.

Förordet i de Svenska freestyle bestämmelserna ger en bra beskrivning:
”Freestylens syfte är att förare och hund tillsammans utför ett kreativt och originellt program där rörelsemönster och takt är i samspel med musiken. Programmet ska spegla ekipagets samarbete och glädjefyllda relation.”

En väldigt rolig kurs som Du bör gå om Du vill ha roligt med Din hund.

Varje tillfälle är på 1 timme, förutom det första som är 1,5 timme fördelat på 4 tillfällen.


Kursstart:

Kursdatum:


Klicker grundkurs 950 kr

Under den här kursen kommer Du att få lära Dig att använda en klicker som positiv förstärkare vid inlärning. Du kommer att märka hur roligt hunden tycker det är att bjuda olika och flera beteenden för att få Din belöning. Ett väldigt roligt sätt att träna/lära hunden på. Arbetet går ut på att belöna rätt beteende vilket gör att beteendet förstärks hos hunden. Vi reder ut begreppen att träna med klicker eller att klickerträna, kriterier, timing. Du kommer bli förvånad över hur lätt det är att lära hunden olika beteenden och hunden kommer att älska att träna. Klicker ingår.

Första kurstillfället är på 3 timmar och är teoretiskt så hundarna kan vara hemma. Vi kommer att arbeta även praktiskt men inte med hundar.

Varje tillfällen är på 1 timme, förutom det första som är 1,5 timme fördelat på 4 tillfällen.


Kursstart:

Kursdatum: 


Nyttohundskurs 650 kr

En utvecklingskurs för Dig som har gått klicker grundkurs eller som har lärt sin hund klicker. Under denna kurs är det bara Din egen fantasi som stoppar vad Ni som ekipage kan göra. Vill Du ha hundens hjälp med vardagssysslor? Här lär vi hundarna att trycka på lysknappen, stänga och öppna luckor/lådor, plocka upp saker m.m. Vi går igenom grunderna så väljer Du själv vilka beteenden Du vill utveckla. Klicker ingår.

Varje tillfälle är 1 timme, förutom det första som är 1,5 timme, fördelat på 4 tillfällen.


Kursstart: Tisdag 15/4 klockan 19.00-20.30

Kursdatum: 22/5, 29/5, 5/6 klockan 19.00-20.00
1. Grundkurser

2. Fortsättningskurser

3. Kurser som ökar träningsglädjen och samarbetet

4. Snabbkurser med specifik inriktning

5. Personlig tränare

6. Instruktörsutbildningar